'Brandoefening bij Overstag Uitvoering'

2 maart 2015

Onlangs is in één van de woonvoorzieningen van Overstag en Elker aan de S.O.J. Palmelaan, de jaarlijkse brandoefening gehouden.

Allereerst werd er door het personeel en de jongeren een voorlichtingsfilm gekeken. Via de film werd duidelijk gemaakt hoe snel een brand zich kan verspreiden en wat de eventuele gevolgen daarvan kunnen zijn. Ook is een gefilmde brand in stadion Euroborg, voor de wedstrijd Groningen-Ajax, bekeken. Personeel en de jongeren waren zichtbaar onder de indruk van de voorlichtingsfilms.

Na de film en theoretische kennismaking met de gevaren van brand werden er in de woonvoorziening meerdere ontruimingsoefeningen gehouden. Precare had de organisatie van deze oefeningen in handen.

Tijdens de ontruimingsoefeningen werden situaties nagebootst die in het echt ook voor zouden kunnen komen. Hierbij werd gebruik gemaakt van een rookmachine, medewerkers die de rol van slachtoffer op zich namen én medewerkers die de opdracht kregen de ontruiming te saboteren. Het moest zo echt mogelijk lijken.

Na een aantal oefeningen liep het gesmeerd en kan de conclusie getrokken worden dat de betrokkenen nu weten hoe te handelen bij een brand. Dit geeft uiteraard een veilig gevoel en hoewel niemand zit te wachten op een brand is het goed om te weten dat het personeel en de bewoners van het huis van Overstag en Elker weten hoe te handelen in een noodsituatie.

Overstag en Elker gaan hand in hand brandveilig het nieuwe jaar in!