Geert Spieker

Geert Spieker
Geert Spieker

Een essentieel onderdeel van Overstag Uitvoering is Geert Spieker. Als meewerkend directeur is hij het gezicht van de organisatie. Geert is een bekende verschijning in het Noorden. Hij was jarenlang raadslid in Groningen. Maar hij is net zo bekend, als oud-hooligan van FC Groningen en via zijn talrijke mediaoptredens op en in de landelijke media.

Minder bekend is dat Geert in 2009 is begonnen met het project Overstag. Geert is gepokt en gemazeld in het jongerenwerk én in het werken met jongeren. Hij begon jaren geleden als jongerenwerker in en voor verschillende gemeenten o.a. Stadskanaal, Pekela en de stad Groningen.

Geert zijn rol binnen Overstag is uniek. Hij staat met zijn voeten in klei en gaat figuurlijk gezien voorop in de strijd. Waar in sommige gevallen jongeren toch uit het traject dreigen te vallen, neemt Geert tijdelijk de rol van coach op zich. Geert zorgt dat de jongere een soort van “gereset" wordt, waarna de coach weer zelfstandig met de jongere aan de slag kan. Dit is overigens absoluut geen motie van wantrouwen richting de desbetreffende coach, maar de werkwijze van Geert zorgt ervoor dat de jongere toch weer iets andere inzichten krijgt.